Wizz Air heeft vandaag aangekondigd dat zij per voorjaar 2013 een nieuwe route zal gaan starten tussen Eindhoven Airport en Cluj-Napoca, de hoofdstad van de historische regio Transsylvanië in Roemenië.

De route van Eindhoven naar Cluj-Napoca zal 2x per week op maandag en vrijdag worden gevlogen met een uiterst moderne en stille Airbus A-320 met 180 zitplaatsen. Start van deze route is 20 mei 2013.

Cluj-Napoca (kortweg Cluj) is met 400.000 inwoners een van de grotere steden in Roemenië. Cluj is een van de meest belangrijke centra in Roemenië op het gebied van onderwijs, cultuur, industrie en dienstverlening. De stad bezit onder andere de grootste universiteit van het land, de BabeÅŸ-Bolyai Universiteit, diverse nationale musea en ook de grootste commerciële bank van Roemenië. Volgens het Amerikaanse tijdschrift InformationWeek is Cluj in sneltreinvaart de technopolis van Roemenië aan het worden. Bezienswaardig zijn verder de 15e eeuwse kathedraal, resten van de stadsomwalling, de botanische tuinen van de universiteit en het paleis in barokstijl. Ook de omgeving van de stad is zeer de moeite waard.

Bron en meer informatie, zie: EindhovenAirport