Syntens Innovatiecentrum presenteerde voor de achtse keer de ranglijst met 100 concrete innovaties die het Nederlandse Midden- en Kleinbedrijf heeft gerealiseerd.

De hoogste notering is voor het ‘groene’ lettertype van Ecofont uit Utrecht. Ecofont zorgt voor inktbesparing terwijl de kwaliteit van de afdruk behouden wordt. Het geheim is het schieten van kleine gaatjes in de letters, die onze hersenen niet kunnen waarnemen. Het trucje leidt tot besparing van papier en inkt dat oploopt tot wel 50%.

Jaarlijks maakt elke werknemer gemiddeld 11.000 printjes. Hoewel de negatieve impact van dit hoge papier- en inktverbruik op het milieu bekend is, was er nog geen oplossing voorhanden. Tot nu.

Ecofont zorgt voor inktbesparing terwijl de kwaliteit van de afdruk behouden wordt. Ecofont biedt twee producten om dit ‘groene’ lettertype te realiseren: Ecofont Software voor gebruik in kantooromgevingen en thuis en Ecofont Sans voor ondermeer kranten en magazines. In al meer dan 35 landen heeft het bedrijf een groot aantal enthousiaste gebruikers: van thuisgebruikers tot zakelijke klanten.

Bron en meer informatie, zie: Syntens