Zwaar weer op financiële markten’, ‘Storm op beurzen houdt aan’ en ‘Aandelen lijden onder golf negatief sentiment’. Het zijn niet de lekkerste krantenberichten die u als belegger voorbij hebt zien komen. Gelukkig zijn er ook andere tijden. ‘Beurzen krabbelen op’, Aandelenmarkten herstellen’ en ‘Beurs biedt weer kansen’.

En toch, die negatieve krantenkoppen zijn soms de realiteit. Althans, een deel daarvan. De beurzen kunnen af en toe in het rood staan, maar het is niet altijd overal tegelijk kommer en kwel. Er zijn altijd kansen om dat te doen waar beleggen voor bedoeld is: rendement maken op uw vermogen.

Om in de scheepvaarttermen van de krantenkoppen te blijven: daarvoor is, in woelig water, goede stuurmanskunst nodig. Dat doet de vraag rijzen: wie staat er aan het roer van uw portefeuille tijdens economisch zwaar weer?

Bron en lees verder: Boekje op koers