Eindhoven, oktober 2014 – Tijdens Dutch Design Week 2014 (18-26 oktober) zijn op de expo Polish Design: in the Middle of in het Temporary Art Centre (TAC) in Eindhoven (NL) werken van meer dan 30 Poolse designers, designstudio’s, fabrikanten en studenten te zien. Het dagelijks programma van lezingen en activiteiten gedurende deze uitgebreide presentatie van Pools eigentijds design in Nederland staat nu vast.

Gerenommeerde designers en trendwatchers, onder wie Lidewij Edelkoort (speciale gast), Oskar Zięta, Bogusław Paruch en Zuzanna Skalska, zullen spreken over hun relatie tot Pools design, hun werkmethoden, inspiraties en interacties met andere sectoren van de industrie.

Pools Design

Pools design bevindt zich momenteel in een steeds veranderend landschap. Het is in beweging, het ontwikkelt zich en onderzoekt nieuwe, individuele richtingen. Het bevindt zich in een proces van overgang, reflectie, inspiratie en innovatie. Samengebracht in deze expositie op Nederlandse bodem, geven de projecten een verhelderend inzicht in de kracht van Pools design en de mentaliteit van Poolse ontwerpers.

Dit tentoonstellingsconcept is gebaseerd op Poolse waarden. Cultuur en tradities zoals gastvrijheid en sociale contacten spelen daarin een belangrijke rol. Het is dus vanzelfsprekend dat de tentoonstelling de vorm heeft gekregen van een lange tafel, het hart van een Pools huis. Een tafel is doorgaans een ontmoetingsplaats − een ruimte voor urenlange discussies en heerlijke maaltijden. Zo presenteert ook de tentoonstelling Pools design en  creëert een platform voor interactie en discussie. Deze tentoonstelling brengt designers, illustratoren, fabrikanten, ambachtslieden en jonge bedrijven samen en is dus multidisciplinair in de ware zin van het woord. Het tentoongestelde werk laat zich in vier thema’s onderverdelen: woninginrichting & meubels, technisch & keramisch serviesgoed, en kinderspeelgoed. Klik hier voor de teaser van de expo. De complete catalogus met info over projecten & designers vindt u in de bijlage.

Dagelijkse lezingen, workshops, demo’s en feesten

Tijdens de expo vinden er iedere dag lezingen plaats door gerenommeerde (Pools) ontwerpers, trendwatchers en startende bedrijven. De sprekers gaan dieper in op onderwerpen als autodesign, geavanceerde metaalbewerkingstechnologieën, geurdesign & zin branding en de positie van Pools design in de wereld. Op het programma staan  ook workshops, demo’s en feestjes, die samen een volledig beeld schetsen van de actieve, ambitieuze, geëngageerde en onbevooroordeelde geest van Poolse designers.

Bron en lees verder: Pools design tijdens DDW