high tech campus 1      high tech campus 2

Internationale toppers slaan de handen ineen voor de tweede editie van het grootste hightech carrière-event in Nederland. Op vrijdag 5 juni (9.00-17.00 uur) presenteert een keur aan bedrijven zich aan de laatstejaars studenten en professionals.

De grote namen op High Tech Campus Eindhoven zijn present, zoals Philips, ASML, NXP, TeleDyne DALSA en IBM, maar ook innovatieve kleinere spelers zoals Approba, Matis, Objective en Holland Innovative werven hier talent.

Battle for talent
Onder de vlag van High Tech campus Eindhoven willen de deelnemende bedrijven talent binnenhalen en laten zien dat een veelbelovende technische carrière ‘gewoon’ in (Zuidoost-) Nederland te vinden is. Daarom geeft ieder deelnemend bedrijf en technologie-instituut een kijkje in de keuken en heeft een aantal vacatures in de aanbieding.

De ‘battle for talent’ is in de technologische sector groot. Jarenlang studeerden er in Nederland te weinig betaprofessionals af om aan de vraag te voldoen. Mede dankzij promotie vanuit de regionale en landelijke overheid  neemt het aantal techniekstudenten toe. “De kern van het probleem ligt in het tekort aan nieuwe beta’s en technici. Er komen er simpelweg onvoldoende van op de arbeidsmarkt om het vertrek van de naoorlogse babyboomers op te vangen. Dat is zorgelijk. In de eerste plaats natuurlijk voor het individu en de samenleving. Wel zijn er de afgelopen jaren belangrijke stappen voorwaarts gezet. Dat zie je terug in het aantal jongens en meisjes dat een natuurprofiel kiest”, zegt Dick Benschop, president directeur Shell op de website van Techniekpact (8 mei 2015).

The next Silicon Valley
High Tech Campus Eindhoven, door het business magazine Forbes al ‘The Next Silicon Valley’ genoemd, biedt uitstekende kansen voor technische professionals. Naast gezaghebbende grote namen, bevinden zich op dit gebied talloze innovatieve startups. Het zijn jonge bedrijven in diverse stadia van groei, die zich buigen over beloftevolle technische uitdagingen. De mix van grote en kleine hightech spelers en het feit dat de bedrijven graag werken via Open Innovatie geven de Campus een unieke vibe.

Met BoostIQ willen de deelnemende partijen op de High Tech Campus Eindhoven enerzijds een beeld gaven van de dagelijkse praktijk en de technische uitdagingen waar de bedrijven voor staan. Anderzijds wil de Campus het voor studenten en professionals met een technische of bedrijfskundige achtergrond gemakkelijk maken om contacten te leggen met hun mogelijke nieuwe werkgevers. Op  een dag kunnen zij op de Campus vele bedrijven en mensen ontmoeten en zo de eerste stap zetten naar een veelbelovende carrière in de hightech.

Lees alles over het programma en de volledige lijst van deelnemende partijen op: www.campuscareerevent.nl Registratie is kosteloos. Zie verder ook: www.facebook.com/campuscareerplatform, twitter.com/HTCEcareers

Open Innovatie hotspot
High Tech Campus Eindhoven is een open innovatie R&D hotspot. Het is de slimste km2 in Nederland, met meer dan 135 bedrijven en instituten, en zo’n 10.000 onderzokers, ontwikkelaars en ondernemers die werken aan de ontwikkeling van de technologieën en producten van morgen. De Campus helpt bedrijven hun innovatie te versnellen door het bieden van toegang tot hightech faciliteiten en internationale netwerken.

www.hightechcampus.com