makro - 1

Makro vormt zich om tot een platform voor ondernemers. De bestaande 17 vestigingen worden omgebouwd tot unieke marktplaatsen. Makro investeert meer dan 50 miljoen euro om haar vestigingen te vernieuwen.

In de vernieuwde vestigingen van Makro worden thematische oplossingen aangeboden. Daarbij staat de behoefte van de klant centraal. Food en non-food worden gecombineerd gepresenteerd. Klanten kunnen zakelijk inkopen en shoppen.

Shop-in-shops
Makro wil inspelen op de veranderende behoefte van zelfstandige ondernemers en het nieuwe werken. Daartoe worden werkplekken en vergaderruimtes, inclusief ondersteunende diensten, aangeboden aan ondernemers. Daardoor kunnen deelnemers efficiënt met hun tijd omgaan. Daarnaast worden in de winkels netwerkbijeenkomsten voor ondernemers georganiseerd. Ook komt er ruimte voor andere ondernemers om hun diensten en producten aan te bieden. Te denken valt aan shop-in-shops.

Kef van Helbergen, managing director van Makro Nederland: “We geven onze klanten meerdere redenen om onze vestigingen te bezoeken en er hun inkopen te doen. Ons nieuwe store concept biedt een verbeterde shopping experience. Dat zal leiden tot meer bezoek aan onze winkels. Makro wil bovendien een inspirerende plek worden waar ondernemers graag naar toe komen om te werken of elkaar te ontmoeten.”

Alle vestigingen verbouwd
De nieuwe strategie van Makro vraagt om een vernieuwde organisatie. Daarom worden de huidige functies aangepast aan het nieuwe businessmodel. Naar verwachting zal het aantal arbeidsplaatsen gedurende drie jaar verminderen met ca. 600. “Ons uitgangspunt is dat het aanpassen van de organisatie op een verantwoordelijke, zorgvuldige en respectvolle manier gebeurt”, aldus Van Helbergen.

Het aantal Makro vestigingen blijft gehandhaafd op 17. De komende maanden zullen alle vestigingen worden verbouwd. Meer dan 50 miljoen euro zal woorden geïnvesteerd in deze vernieuwing. Makro streeft naar een significante omzetgroei over een periode van drie jaar.

http://bit.ly/1NpiXbz