studenten-startup-eindhoven-2         studenten-startup-eindhoven

Vier TU/e studenten ontwikkelen een product waarmee verlichting, gewone en met internet verbonden apparaten automatisch uit worden gezet na gebruik, om irritaties binnen huishoudens te voorkomen en om energie te besparen. Verder zijn lichtschakelaars vanaf nu overbodig als het aan de studenten ligt.

Gisterenochtend ging de campagne op Kickstarter live, waarmee het team 164.342 euro wil ophalen voor de ontwikkeling en productie van de Aucasi Socket. Het product vermindert irritaties van bijvoorbeeld ouders van kinderen die de lampen altijd aan laten staan door deze automatisch uit te schakelen.

Ook thermostaat en tv
Volgens de bedenkers is hun slimme schakelaar in staat om apparaten zoals een ventilator of lampen slim, bijvoorbeeld bij beweging, zonsondergang of op een vast tijdstip, te schakelen. De gebruiker stelt deze zogeheten ‘triggers’ slechts eenmalig in via zijn smartphone, vanaf dat moment schakelt de Aucasi Socket écht automatisch.

Niet alleen gewone apparaten kunnen worden geschakeld door de Aucasi Socket, slimme apparaten zoals een thermostaat van Toon en een TV kunnen ook automatisch worden bediend. Zo kan elk huis volledig geautomatiseerd worden.

En de lamp bij de tv
Plug & play, zo eenvoudig moet de installatie zijn volgens de ontwikkelaars, daarom hebben ze alle elektronica in een compacte stekker verwerkt. Volgens de ontwikkelaars is dit product goedkoper dan veel andere commerciële systemen omdat dit systeem geen basisstation nodig heeft. Dit zorgt ervoor dat een Aucasi Socket bijvoorbeeld de lamp bij de TV schakelt bij beweging, de TV uit zet als deze niet meer wordt gebruikt en de slimme thermostaat uit zet wanneer het huis wordt verlaten.

Eergisteren waren de ontwikkelaars te zien op een stand in Eindhoven, waar ze voorbijgangers lieten ervaren hoe het is om je huis te automatiseren. Zo kregen bezoekers een automatisch gezet kopje koffie, en schakelde verlichting en TV, die vanzelfsprekend het Aucasi promofilmpje liet zien, vanzelf aan. Donderdag zullen de ontwikkelaars in Den Bosch op het Marktplein staan, en kan er nog steeds kans gemaakt worden om een Philips Hue starterkit te winnen.

Crowdfundingscampagne
Tim Beckers en Duco van den Akker zijn de bedenkers van de Aucasi Socket, die tijdelijk te koop is via de crowdfundingscampagne voor 49 euro. De verkoopprijs zal later 69 euro bedragen. Je kan zelfs een bingoavond voor bejaarden weggeven, die door de heren zal worden georganiseerd. Daarvan zal een videoverslag op hun website verschijnen.

http://aucasi.com/