philips-healthcare-2

Philips en HighTechXL zijn op zoek naar jouw innovatieve oplossingen voor de gezondheidszorg, gebruik makend van (hardware) technologie met inzet van digitale platforms. Ben jij klaar om samen met Philips aan een pilot-project te werken en de weg vrij te maken voor een slimmere gezondheidszorg?

Philips is een technologisch bedrijf dat geeft om mensen. Philips heeft unieke inzichten en expertise in zowel de consumenten- als de professionele gezondheidszorg. Het bedrijf streeft naar innovaties op de hele breedte van het gezondheidsspectrum. Van gezond leven en preventie tot diagnose, behandeling en thuiszorg.

Een gezondheids-ecosysteem
Vandaag de dag zijn uw medische gegevens en uw medische geschiedenis verspreid over vele apps, apparaten, systemen die zich op meer plaatsen bevinden en formats. Philips gelooft in de potentie van het samenbrengen van deze gegevens om tot slimmere en samenhangende oplossingen te komen voor consumenten, patiënten en zorgprofessionals. Daarom heeft Philips dit jaar HealthSuite gelanceerd – een gezondheids-ecosysteem ‘in the cloud’ met daarop aangesloten: apparaten, apps en digitale werktuigen die het mogelijk maken continu aandacht te geven aan een ieders gezondheid.

De Uitdaging
Philips is op zoek naar de meest invloedrijke innovaties uit startups die bezig zijn met gezondheid. Het gaat in het bijzonder om die initiatieven die geavanceerde (hardware) technologie combineren met het gebruik van digitale platforms. Voorbeelden van gebieden die interessant zijn:

 • Philips Avent lanceerde onlangs het digitale ouderschap platform uGrow met nieuwe samenhangende producten en verbeterde functionaliteiten om de ontwikkeling van baby’s beter te begrijpen en de ouders te helpen betere beslissingen te nemen;
 • Philips is als marktleider in echografie geïnteresseerd in technologieën en oplossingen voor nieuwe toepassingen van echografie;
 • Philips heeft onlangs aandacht gegeven aan zijn visie op het gebied van de toekomst van de slaap. Het zoekt oplossingen voor bijvoorbeeld het monitoren van het slapen (thuis), het snel in slaap vallen, het zorgen dat je niet tussentijds wakker wordt, het verbeteren van de algehele kwaliteit van de slaap en de regulatie van de tijd van opstaan.

Als je een baanbrekende oplossing hebt met de potentie om de gezondheidszorg op een hoger niveau te brengen, dan kun je met Philips en het Health Suite Platform samen werken. Philips is op zoek naar jou!

Wat zit erin voor jou?

Een begincontract met Philips (aangepast aan bijzondere wensen);

 • Een ‘wildcard’ voor selectie voor HighTechXL;
 • Exclusieve begeleiding en feedback van experts van Philips;
 • Evaluatie van de mogelijkheid om gebruik te maken van het HeathSuite Digitale Platform;
 • Introductiebijeenkomst bij Philips Ventures.
 • Aanvullende criteria

Je moet beschikken over:

 • Een werkend prototype;
 • In staat zijn een product of dienst binnen twee jaar te realiseren;
 • In je oplossing is vervat een aanpak van de gegevensverwerking op gezondheidsterrein;
 • Je moet een presentatie houden via een video conferentie of in een lijfelijke ontmoeting op voorgestelde data.

Tijdsplanning

De deadline voor aanvragen is 31 oktober. Er worden tien finalisten geselecteerd en uitgenodigd voor de finale op 14 november in Eindhoven. De winnaar wordt aangekondigd tijdens het laatste pitch evenement.

Foto: Philips Healthcare

https://getinthering.co/challenges/philips/