health-innovation-challenge-2  health-innovation-challenge

Op donderdag 3 november 2016 vindt de tweede editie van de Health Innovation Challenge plaats. Tijdens de Health Innovation Challenge bedenken meer dan 30 MKB-ers in co-creatie én gezamenlijk met zorgaanbieders als Erasmus MC en IJsselland ziekenhuis oplossingen voor organisatie-overstijgende uitdagingen in de zorg. U bent van harte welkom de challenge bij te wonen!

De Health Innovation Challenge is een initiatief van de Gemeente Rotterdam in samenwerking met onder andere VNO-NCW Regio Rotterdam, de Kamer van Koophandel en EIT Health. Tijdens het programma gaan geselecteerde MKB-ondernemers aan de slag met zeven essentiële organisatie-overstijgende uitdagingen van meer dan 25 zorgaanbieders uit heel Nederland, waaronder het ErasmusMC, LUMC, IJsselland Ziekenhuis, en Aafje.

Voorbeelden van de uitdagingen zijn het creëren van een prettige en veilige thuisomgeving voor dementerende ouderen en het motiveren van beweging bij patiënten in ziekenhuizen. Het proces van idee-creatie tot de daadwerkelijke realisering van het idee wordt versneld doorlopen, waarbij de deelnemers in teams tevens de ondersteuning krijgen van ervaren coaches.

Pitch je idee voor superslimme kids
Tijdens de Health Innovation Challenge kunnen ondernemers hun innovatieve ideeën tevens laten testen en aanvullen door een testpanel met superslimme kinderen. Deelnemers kunnen zien hoe kinderen van de Rotterdamse basisschool de Passe Partout out of the box reageren op hun idee; een unieke gelegenheid om te zien en te ervaren met welke ideeen kinderen komen wat betreft de challenges.

De Health Innovation Challenge vormt een unieke start van zorginnovaties die in co-creatie tussen zorgaanbieders en ondernemers worden ontwikkeld.

Doorontwikkelen idee
Eén concept wordt door de jury, bestaande uit onder andere dhr. Hubert Vermeer, managing partner Holland Venture Zorg Innovatie Fonds, dhr. Edwin van der Meer, voorzitter Raad van Bestuur BovenIJ Ziekenhuis en Robert Barnhoorn van Spark Design & Innovation als winnaar gekozen. De winnaars krijgen de kans om hun idee verder te ontwikkelen in een begeleidingsprogramma van het ECE ter waarde van € 4.500, een strategiesessie van EY en een coachingsgesprek van EIT Health.

Donderdag 3 november 2016, 9.00 – 18.00 uur Rotterdam Science Tower, ECE Campus (11e verdieping) Marconistraat 16, 3029 AK Rotterdam

www.ece.nl/campus, http://zorg41.nl/health-innovation-challenge/