nofoodwasted-wint

Afgelopen januari introduceerde de Nederlandse startup NoFoodWasted de app Afgeprijsd en bracht daarmee consumenten en supermarkten samen in de strijd tegen voedselverspilling. Afgelopen woensdag won het jonge bedrijf het prestigieuze Present Your Startup pitch evenement. Hét bewijs dat maatschappelijke oplossingen en commercie elkaar kunnen versterken.

Finale
Na vijf regionale voorrondes en een halve finale met 19 startups, was het gisteren tijd voor de finale van Present Your Startup. August de Vocht, oprichter van NoFoodWasted, keerde terug naar zijn studentenstad Haarlem, om de klus te klaren. Zowel de investeerders als het publiek waren unaniem overtuigd, waardoor aan het einde van de avond de champagnekurk los kon voor de Brabanders.

Erkenning
NoFoodWasted biedt innovatieve en praktische oplossingen die het onnodig weggooien van voedsel voorkomen en rendabel zijn voor iedereen. Het winnen van Present Your Startup is, naast de cheque van 10.000 euro, vooral een erkenning voor het concept van de startup. “We hebben een doel dat commercie overstijgt: het terugdringen van voedselverspilling met 50%. Vanuit onze onuitputtelijke ambitie proberen we zo de wereld net iets beter te maken. Wanneer je dat zonder geitenwollensokkenideologieën weet te doen en rendabel maakt voor alle partijen, dan krijg je iedereen aan boord. Dat bleek dinsdag maar weer!” aldus De Vocht.

Toekomst
Met de app Afgeprijsd kan elke consument in een simpele oogopslag zien welke producten in de buurt tegen de houdbaarheidsdatum aanlopen en daardoor met korting te koop zijn. Onlangs sloot alweer de 150e supermarkt zich aan om met de app aan de slag te gaan. In de toekomst legt NoFoodWasted zich toe om een omslag te creëren in de keten van aanbod naar vraag. Door een gedragsverandering teweeg te brengen, komt de vraag scherper in kaart, en biedt het mogelijkheden voor supermarkten en boeren om veel gerichter te opereren. Niet alleen Nederland zal de vruchten kunnen plukken van de innovatieve app. Uitbreidingen naar België, Duitsland en Engeland staan al op de planning.

https://www.facebook.com/NoFoodWasted   http://www.nfdwstd.com/