internationale-financiering

Wilt u zakendoen in het buitenland? Heeft u hulp nodig bij de financiering van uw projecten? RVO.nl helpt u verder met verschillende programma’s van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Voor Nederlandse bedrijven liggen er veel mogelijkheden en kansen over de grens, ook in opkomende markten en ontwikkelingslanden. U kunt onder meer gebruikmaken van de volgende regelingen:

DGGF
Wilt u investeren in opkomende markten en ontwikkelingslanden? Dan sluit het Dutch Good Growth Fund (DGGF) aan op uw ambitie. Voor banken is het vaak risicovol om daarvoor leningen te verstrekken. Het DGGF verstrekt een deel van de lening, geeft een garantie, verstrekt exportkrediet of verzorgt een exportverzekering.

Impact realiseren in het betreffende ontwikkelingsland is een vereiste om voor deze financiering in aanmerking te komen. Daarbij kunt u denken aan bijvoorbeeld het creëren van lokale werkgelegenheid.

Wilt u weten welke landen voor DGGF in aanmerking komen? Bekijk dan de landenlijst. Wilt u meer weten over de regeling, ga dan naar www.dggf.nl.

DTIF
Heeft u plannen in een land dat geen ontwikkelingsland is, maar vindt u het toch lastig om financiering voor een internationale investering te krijgen? Dan is het Dutch Trade and Investment Fund (DTIF) mogelijk een optie.

Dit fonds is bedoeld voor ondernemers met internationale ambities, die moeite hebben om een financiering, exportkrediet of een exportverzekering te krijgen. Meer weten? Bekijk dan de pagina over DTIF.

E-zine
Wilt u voorbeelden en succesverhalen zien, meer weten over uw internationale kansen, of over financiering? Lees dan ook het e-zine Ondernemen in Ontwikkelingslanden, Toen en Nu.

Meer informatie
Lees welke mogelijkheden er nog meer zijn om financiering aan te trekken voor uw internationale ambities:

http://bit.ly/2gy2bv8