beate szydlo

De Poolse premier mevrouw Beata Szydło bezocht de Nederlandse minister-president Mark Rutte op 8 februari. De belangrijkste onderwerpen van de vergadering waren: de toekomst van de Europese Unie, de Nederlands-Poolse betrekkingen en de veiligheid.

De Poolse premier woonde na de ontmoeting met Rutte in het Catshuis een officiële bijeenkomst bij in de Poolse ambassade in Den Haag met de vertegenwoordigers van de Poolse gemeenschap in Nederland. Mevrouw Szydlo vertelde dat het belangrijkste onderwerp van gesprek met Rutte de veranderingen in de Europese Unie was. Ze zei Polen en Nederland veel vergelijkbare standpunten hebben over dit onderwerp.

Interne markt verdedigen na Brexit
Mevrouw Szydlo : “Zowel de Poolse als de Nederlandse overheid hebben een zeer sterke overtuiging dat “het gemeenschappelijke doel moet zijn om de interne markt te verdedigen na Brexit.  Polen en Nederland worden de twee landen  die de last van de verdediging van de gemeenschappelijke markt  op zich gaan nemen” aldus Mevrouw Szydlo. Ze voegde eraan toe dat Polen en Nederland een gemeenschappelijk idee Hebben welke richting de gemeenschappelijke markt op moet gaan.

Het Poolse hoofd van de regering liet weten dat Rutte begrip had van het probleem van de Poolse werknemers in Nederland. “We zullen een compromis te ontwikkelen”  voegde premier Szydło er aan toe. Ze benadrukte dat dit onderwerp is uitvoerig besproken in de EU.

http://bit.ly/2lggwyK