hannover messe

Het Nederlandse en Duitse high tech startup netwerk slaan op de Hannover Messe de handen ineen en creëren er het best denkbare podium voor internationale high tech startups.

Het nieuwe ‘Meet the Industry Giants’ event biedt innovatieve startups volop mogelijkheden om in contact te komen met toonaangevende bedrijven uit de internationale high tech industrie.

High tech ecosysteem
De Hannover Messe (24-28 april), het jaarlijkse industrie-event met dit jaar ruim 6500 deelnemende bedrijven, staat meer dan ooit in het teken van de contacten tussen startups, corporates en onderzoeksinstellingen. Het complete high tech ecosysteem is aanwezig in Hannover, Duitsland. Meet the Industry Giants biedt de startups een platform om versneld hun plaats in de internationale waardeketens te vinden.

Ultieme cocktail voor innovatie
“Het Meet the Industry Giants event is een logisch vervolg op de al eerder ingezette samenwerking tussen de Hannover Messe en het Nederlandse high tech startup netwerk”, aldus Hans Meeske van Holland Innovative, een van de initiatiefnemers. “De op de Hannover Messe aanwezige mix van startups, scale-ups en corporates is de ultieme cocktail voor innovatie. Meet the Industry Giants creëert in het hart van het grootste internationale event voor de maakindustrie een nieuw platform voor verbinding en internationale samenwerking. Het wordt hét podium waar de nieuwste disruptieve innovaties worden gepresenteerd.”

Pilot-contracten
Het event vindt plaats op 24 en 25 april. In vier categorieën strijden de startups om pilot-contracten bij de aanwezige corporates en een plek in het internationale HighTechXL accelerator programma. StartupDelta, High Tech Campus Eindhoven, Brainport Development, Provincie Noord-Brabant, Hannover Messe en andere betrokkenen in het Nederlands/Duitse startup ecosysteem hebben hun steun daarbij al toegezegd. StartupDelta zal deze missie begeleiden om de beste leads te faciliteren.

Virtueel investeren
Naast pitches is er ook ruimte voor overleg en speeddates met corporates en investeerders. Het complete publiek van de Hannover Messe kan meedoen in de jurering tijdens de finale op dag 2 door “virtueel geld” te investeren in de startup van hun keuze. Op die manier wordt uiteindelijk bepaald welke kandidaat er met de ‘most valuable startup’ prijs vandoor gaat.

De 20 Nederlandse startups die deelnemen aan het event presenteren zich gedurende de hele week in Hal 4 van de Messe op het Start-up & Innovatieplein in het Holland Paviljoen.

Over de Hannover Messe:
http://www.hannovermesse.de/

Over Start-up en Innovatieplein en aanmelden:
https://www.holland-innovative.nl/en/innovation-square-hannover-messe-2017/