Het programma van de 16e Dutch Design Week (DDW) is compleet en het volledige aanbod staat online. Daarbinnen onderscheidt de organisatie verschillende thematische ontwikkelingen. Op de website ddw.nl is alle benodigde informatie verzameld om een bezoek aan het evenement te plannen. DDW 2017 vindt plaats in Eindhoven van 21 tot en met 29 oktober.

Rijk aanbod
Met meer dan 600 exposities, presentaties, lezingen en netwerkbijeenkomsten is het evenement inhoudelijk rijk en divers. Behalve vaste waarden en terugkerende onderdelen, is een belangrijk deel van het programma ingeruimd voor ideeën en innovaties die bijdragen aan een verbeterde wereld. Dit sluit aan bij het thema ‘Stretch’, een oproep – aan zowel deelnemers als publiek – om zich buiten de comfortzone te wagen en hoog te reiken.

Thematische ontwikkelingen
Het programmamanagement onderscheidt dit jaar meerdere trends. Veel aandacht gaat uit naar de invloed van digitalisering en robotisering van de samenleving. Ook sociaal-maatschappelijke vraagstukken en de circulaire economie komen ruim aan bod en is een rol weggelegd voor ambachten: het herontdekken van oude productiemethoden of juist het ontwikkelen van geheel nieuwe toepassingen.

Nieuw
Nieuwe locaties en initiatieven zijn onder meer Core Studio (Q-Park Emmasingel), Contemplation Spaces | Room 2402 (Student Hotel), Hubot van Next Nature Network (Mediamarkt), VPRO Medialab (Design Perron), Modebelofte, Embassy of Robot Love en Embassy of Data (in het voormalige winkelpand van V&D in de binnenstad), Embassy of Health (Innovation Powerhouse op Strijp T), Plan B (expositie Kiki & Joost), Crédit Fontýs in Wall Street (Stadhuisplein) en de expositie Young Collectors (Woensel-West). Daarnaast zijn het World Design Event en in totaal drie ambassadeurs nieuwe ontwikkelingen in het programma van DDW.

Vaste waarden
Jaarlijks terugkerende onderdelen zijn de Graduation Show van Design Academy Eindhoven, de uitreiking van de Dutch Design Awards, de presentaties van Dutch Invertuals, Stimuleringsfonds en YKSI. Ook het Van Abbemuseum, Kazerne, MU, Piet Hein Eek, Sectie-C, ABN AMRO, Textielmuseum en TAC organiseren dit jaar weer tentoonstellingen. Ook in VEEM en op het Ketelhuisplein op Strijp-S zijn vele expo’s, evenals in het VDMA en NRE-terrein in het centrum. Het Klokgebouw (onder artdirectorschap van Overtreders W) biedt dit jaar onder meer plaats aan Mind the Step van de Technische Universiteit Eindhoven, Delft en Twente.

Kijk voor het volledige programma, tickets en meer informatie op www.ddw.nl. Volg het evenement ook via Facebook, Twitter en Instagram.