Dutch Design Week (DDW) en de Effenaar kijken terug op een geslaagde derde DDW Music editie. De goede sfeer werd dit jaar weer extra versterkt door een vooruitstrevend muziekprogramma van 70 artiesten op verschillende locaties verspreid door de stad. Met in totaal meer dan 16000 bezoekers was driekwart van de optredens uitverkocht.

Klinkend voorbeeld
De derde editie van DDW Music, een samenwerking met poppodium de Effenaar en boekingsbureau Friendly Fire, droeg bij aan het festivalgevoel van DDW, maar sloeg ook bruggen tussen muziek en design. Klinkend voorbeeld was het DDW Music Lab op het Ketelhuisplein, met interactieve installaties, lezingen en workshops van componisten Jeroen Strijbos, Rob van Rijswijk, sounddesigner William Aikman en producer/vocaliste Chagall.

Klap op de vuurpijl
Voor het eerst werd de concertbeleving vergroot door decor- en podiumontwerp van vijf designers, onder wie Joost van Bleiswijk, Thijs Gilde en Studio Big Mistake. Ook nieuw was de concertlocatie op het complex van Piet Hein Eek, met pianisten shows van Luke Howard en Matteo Myderwyk. Klap op de vuurpijl was de danceavond van mediapartner Dezeen in de Effenaar, ingevuld door onder meer collectief Omnipresent World of Wizkids (OWOW), Bart van de Sande, ZES en Polynation.
Ga voor meer informatie naar www.ddw.nl/music en een terugblik in beeld vind je hier.

Foto: Patrick Spruytenburg