Vandaag betreedt Britse topondernemer en televisiepersoonlijkheid James Caan CBE de Nederlandse markt met een nieuw initiatief: VenturesPlus.

Samen met serie-ondernemer Hendrik Halbe lanceerde hij dit concept al eerder succesvol in het Verenigd Koninkrijk. Caan ziet veel mogelijkheden voor de Nederlandse markt.

Ondernemend talent
 “Er is een reden dat Nederland in de top 5 van de Global Innovation Index staat. Nederland heeft altijd aan de voorgrond van innovaties gestaan en veel internationale topbedrijven voortgebracht. Wij zullen ondernemend talent van overal ter wereld aantrekken en hen aan Nederlandse marktleiders verbinden”, aldus Caan.

Caan is internationaal bekend als een van de eerste ‘dragons’ in het BBC-programma Dragons’ Den en heeft gezorgd voor de start van meer dan 28.000 bedrijven via Start Up Loans.

Startups helpen groeien
VenturesPlus is opgericht om startups te helpen groeien door hen te verbinden aan gevestigde bedrijven die hun innovatiestrategie willen versnellen. Ondernemers die worden geselecteerd, werken toe naar een samenwerking en investeringsdeal met corporates en VenturesPlus.

VenturesPlus wil samenwerken met corporates die kansen zien voor het “scouten en investeren in disruptieve startups”, aldus Caan.

Vaak mislukken samenwerkingen tussen startups en corporates omdat ze te vrijblijvend zijn. Ik wil met marktleiders de uitdaging aangaan om hun innovatiestrategie te versnellen door samen met ons te investeren in de beste ondernemers uit heel de wereld”.

Samenwerking met Halbe
Door de samenwerking met co-founder Halbe is VenturesPlus in staat om wereldwijd talent te scouten. Halbe heeft een “indrukwekkend track record”, zegt Caan. Hij ontwikkelde Get in the Ring van een lokaal initiatief naar een wereldwijde community, actief in meer dan 100 landen. Elk jaar sluiten zich hier duizenden startups bij aan.

Halbe over VenturesPlus:
“Wij brengen de startups het beste van twee werelden. Onze corporate partners hebben industrie kennis en toegang tot de markt en wij weten uit ervaring hoe je startende bedrijven groot maakt.

We hebben een formule die de kans op succes van startups verhoogt. Stel je voor dat je als startup in één klap een deal hebt zowel met een corporate uit je industrie, als een investering van een beroemde ‘Dragon’. Het netwerk, de kennis en de ervaring die je daarmee als ondernemer binnenhaalt is enorm en goud waard. Dat noem ik ‘super smart money’.”