Happy new year! 2019 will be a cool year for digital innovation. Next week I will be virtually attending the CES in Las Vegas, where each year all tech and gadgets trends come together. What can we expect?

8k  screens will be hitting the shelves this year! Who cares, there is no content yet.. Also, I will take a look at the flexible screens and the first folding phones.

Smart homes and virtual assistants have a big presence. 25 millions were sold last year. Amazon Alexa and Google’s Echo is infiltrating every aspect of our lives and homes. Every tech company is jumping on that trend. Google & Amazon made their booth bigger than ever and we can expect some BIG announcements.

All the EV’s and Autonomous cars will be there and in-car entertainment will be going to a new level.. Audi will be showing off an all-new in-car entertainment system. 

But most of all, 2019 will be the year of 5G! Follow the CES live stream next week from january 8-11! Next year I’ll be planning a trip. Want to come?  

And make sure you watch my 2019 preview and 2018 overview!  

Then something else, let’s talk history. Why were the Dutch so successful? In the 17th century our country became a center of international finance and economy. People from everywhere came here to find work and immigrants were more than 50% of the population of Amsterdam. It had everything to do with our decentralized cooperative model known as “polderlandschap” which we have used ever since. Professor Maarten Prak explains.

Bij het Radio 1 programma Spraakmakers was ik de gast van de dag en spraken we over de bizarre gigantische vreugdevuren van 45m hoog, dat dit kan in Nederland met al onze regeltjes! Vooral een interessante gesprek met CDA Europarlementariër Esther de Lange over de regulering van tech giants zoals Facebook, Apple & Google. We praten over de belastingen, privacy, opengooien van databronnen en de rol van de EU en de Amerikanen. Wat ligt er dwars bij de regulering? Wat is er nodig? Wat kunnen we verwachten in 2019? En waarom was Esther zo heerlijk pissig tegen collega Europarlementariër Nigel Farage de hypocriet?  

Nederland was in de 17e eeuw de meest machtige staat ter wereld. Hoogleraar sociale geschiedenis Maarten Prak vertelt hoe dat kwam en wat we ervan kunnen leren. Wist je dat onze polderlandschap al 1000 jaren oud is?! Waar komt onze tolerantie vandaan? Bestonden Amsterdam en Haarlem echt uit 50% immigranten? Om Nederland te begrijpen moet je terug gaan naar het verleden. Bekijk ook Maarten’s lezing over dit onderwerp bij de Universiteit van Nederland

Welke ICT trends we kunnen verwachten in 2019  besprak ik  met experts van Nalta & Dell EMC. De ICT industrie heeft het qua regulering tot nu toe makkelijk gehad, maar kan dit jaar flink wat verwachten. Dell CTO Hans Timmerman legt uit waarom het geen slecht idee is. De spanning tussen het recht om vergeten te worden van de AVG-wet en het alles willen opslaan op de blockchain loopt opBekijk ook de Nalta podcast waar ik te gast was!  

Innovatie gaat de afgelopen jaren snel in de cryptowereld! Er komt een nieuwe Grin blockchain aan die zonder enige commerciële basis wordt uitgevoerd (zonder ICO, zonder pre-mined tokens en zonder oprichtersbeloning)! Grin heeft een gepassioneerde community en Grin council lid Jasper van der Maarel vertelt op Bitcoin Wednesday hoe het netwerk in Januari live gaat en wat er nieuw aan is.

Heb je nou een goed idee over wie ik zou moeten interviewen? Welk event ik zou moeten bezoeken? Welke gadgets ik zou moeten reviewen? Vertel het me dan HIER!