Op 22 januari overleed Koos Andriessen op 91 jarige leeftijd. Hierbij een column met video waarin ik uitgebreid afscheid neem van Koos Andriessen. Samengevat: De meeste Nederlanders kennen Koos Andriessen als oud-minister van Economische zaken waar hij heel Nederland van het steenkolengas had gehaald en een nieuw aardgasnetwerk uit Groningen had aangelegd. Koos Andriessen was ook een hoogleraar, topbaas bij Van Leer en hij redde ook nog even het science museum Nemo, zorgde als commissaris bij ING dat Libertel werd gestart in Limburg, was voorzitter van het IICD, een stichting voor digitaal onderwijs in Afrika en nog veel meer. Ik had Koos leren kennen bij de Nederlandse Internet Society waar hij als voorzitter heel soepel omging met gigantisch ego’s, luisterde naar iedereen, iedereens bijdrage waardeerde, heel goed domme ideeën elegant kon afblazen en uiteindelijk met een prachtige eindformulering kon komen waar iedereen zich in kon vinden. Koos had vaak simpele krachtige ideeën die werkten en stond altijd klaar voor mensen. Geld interesseerde hem niets, alleen voldoening  en een calvinistisch plichtsbesef. Ik heb nooit iets kwaad kunnen ontdekken. Dank je wel voor je passie, je betrokkenheid, je humor en je besluitvaardigheid Koos! Je wordt gemist!  

https://www.youtube.com/watch?v=1cLy0kpVzkk&feature=youtu.be
 

There is lots of support in the corporate world to embrace the sustainable goals in line with the Paris Accords. But how do you measure your own performance? Reporting 3.0 has developed a tool set to measure this. I talk with Bill Baue, Senior Director of Reporting 3.0, who explains me everything about Reporting 3.0 and how to align our economy with a sustainable world. On 17 & 18 June the 6th annual conference will take place at Erasmus Pavilion. What can we expect this year as a focus?

https://www.youtube.com/watch?v=TmHiGqcq3yE  

Met de Vereniging Elektrische Rijders waren wij op weg naar Wolfsburg, de autostad van Volkswagen. Onderweg kwamen we aan bij de supercharger in Lauenau waar we keken met welke passen betaald konden worden en welke standaarden worden ondersteund. De superchargers zijn allemaal omgebouwd om nu ook de Model 3 te kunnen ondersteunen. Verder is het opvallend dat van de andere laders er maar één CHAdeMO-lader is, wat al aangeeft hoe groot de markt voor Japanse EVs is in Duitsland. Volgende week een video op bezoek bij Volkswagen in Wolfsburg!

https://www.youtube.com/watch?v=-kAC-F2Ddb4  


Justplugin is leverancier van laadpalen, zonnepanelen, thuisaccu’s en groene energie. Ik praat met oprichter Lukas Knol en vraag hem wat er allemaal gebeurt in de markt van elektrische laadpalen. Klanten willen tegenwoordig elektrisch rijden met duurzame zonne-energie. Hoe worden laadpalen geïntegreerd met de slimme meter die nu overal in huis wordt geïnstalleerd? Hoe kun je ook zonne-energie toevoegen? Hoe zorgen zij met een klein aantal mensen en lokale instructeurs dat ze per jaar 1600 van die laadpalen weg zetten?

https://www.youtube.com/watch?v=8TuenZ23D4I  


See you next week!