Diverse investeerders die actief zijn in de zorg, waaronder Health Innovations, investeren in MedApp. Daarmee haalt MedApp een tweede investeringsronde binnen. MedApp is een medicijnplatform dat vier jaar geleden is opgericht. De app helpt medicijngebruikers bij het tijdig, juist en veilig innemen van hun medicijnen. Deze investering stelt MedApp in staat om een nog groter deel van de 3,5 miljoen chronische medicijngebruikers te bedienen.

Therapietrouw

Pit Janssen, apotheker en CEO van MedApp Nederland B.V. licht toe: “De kwaliteit van leven van medicijngebruikers kan hoger. Daarom ben ik samen met Edwin Hermkens (COO) MedApp ooit begonnen. MedApp verbetert therapietrouw door mensen te helpen bij goed medicijngebruik. De app heeft inmiddels meer dan 200.000 gebruikers. Met deze nieuwe investering kunnen we ons platform nog beter laten aansluiten bij hun behoeften en gaan we nog meer mensen bereiken. De groeiende interesse van grote spelers in de zorgmarkt, waaronder zorgverzekeraars en farmaceuten, bevestigt dat ook zij de toegevoegde waarde van onze oplossing inzien.“

Dick Sietses, partner bij Health Innovations: “Wij investeren in MedApp, omdat we geloven dat zij een grote maatschappelijke impact kunnen hebben. Uit onderzoek blijkt dat therapieontrouw een kostenpost is van miljarden euro’s per jaar. In MedApp zien we een eHealth platform dat dit probleem effectief aanpakt. MedApp is koploper en heeft een sterke visie op innovatie in de vastgeroeste medicatiemarkt. We verwachten komend jaar samen met het jonge en enthousiaste team, een enorme versnelling te realiseren.”

Nederlands product

MedApp is een puur Nederlands product, dat voor iOS en Android geheel gratis te gebruiken is. MedApp biedt onder andere de volgende mogelijkheden:

  • Medicijnwekkers instellen die waarschuwen wanneer medicijnen ingenomen moeten worden.
  • Medicijnvoorraad beheren.
  • Eenvoudig herhaalverzoeken indienen bij de eigen apotheek.
  • Bijsluiters raadplegen.
  • Een dagboek bijhouden.

Het team is gevestigd in Eindhoven, de innovatiefste regio ter wereld.

tika.arts@medapp.nu, dick@healthinnovations.nl

https://medapp.nu/
https://www.healthinnovations.nl/