Zijne Majesteit de Koning was vrijdagmiddag 5 april op werkbezoek in Eindhoven. Samen met de burgemeester van Eindhoven John Jorritsma en de directeur van Dutch Design Foundation (DDF), Martijn Paulen bracht hij een bezoek aan Sectie-C. Hier zijn ruim 8 jaar geleden vier voormalige fabrieken getransformeerd tot verschillende ateliers waar nu meer dan 200 ontwerpers werkzaam zijn vanuit de meest uiteenlopende ontwerpdisciplines. 

Sectie-C is in de loop der jaren uitgegroeid van een creatief collectief tot een internationale culturele hub waar nieuwe visies, producten en oplossingen hun oorsprong vinden. Het is een locatie die volgens Paulen de zichtbare toegevoegde waarde van ontwerpkracht toont en waar gevestigde namen en jong talent zich in vrijheid kunnen ontwikkelen. Eindhoven staat bekend om zijn diverse creatieve hotspots door de stad heen en het zijn deze gebieden die zorgen voor het unieke karakter van de stad.

De betekenis van creatieve hotspots

Sectie-C vertegenwoordigde tijdens het werkbezoek van de Koning de Eindhovense design community en toonde de genodigden zo de toegevoegde waarde van ontwerp voor de stad Eindhoven. Het gezelschap bezocht: Nacho Carbonell, Esther Jongsma en Sam van Gurp van VANTOTNiels Hoebers van Stop Motion Studio, Michiel Martens en Jetske VisserMats HorbachJelle Mastenbroek en Govert Flint

Na afloop van de atelierbezoeken ging gespreksleider Martijn Paulen aan tafel samen met de Koning, Burgemeester John Jorritsma en vertegenwoordigers uit de creatieve sector; Mies LoogmanMiriam van der LubbeThomas PaulenCaroline HummelsCatelijne MiddelkoopLex HoefslootJalila EssaïdiJos StuyfzandAnouk van der Poll en Kiki van Eijk. Onderwerpen van gesprek waren de betekenis van creatieve hotspots als Sectie-C voor de stad, de toegevoegde waarde van ontwerpen voor het innovatievermogen van het bedrijfsleven en complexe maatschappelijke uitdagingen.

Foto’s van Max Kneefel

www.dutchdesignfoundation.com