How does KLM Royal Dutch Airlines innovate with Blockchain? Linda Bos is the Blockchain Lead of KLM and she is experimenting with cargo, finance, engineering, maintenance and digital identity! How does the world’s biggest Blockchain & AI hackathon accelerate innovation for KLM? She will be present on June the 7th at the Blockchain Innovation Conference 2019 to discuss KLM & Blockchain! Fly along with KLM and get your BIC19 Early Bird tickets with a special discount!
 

Maximo Ibarra has been CEO of KPN for almost 1 year. I ask him 10 questions: from the 5G strategy plan to the XS4ALL customers and how it is for an Italian to work in the Dutch culture! How are the politics around the spectrum auction? How does KPN stay #1 and the fastest in the Netherlands? Does he want to keep KPN independent or find a strong supporting network to connect to?
 

Samen met de Betaalvereniging maak ik de serie BetaalTV over betalingsverkeer. In de tweede aflevering gaat het om digitale identiteit: Hoe ontwikkelt die zich in de private & overheidssector? Ik praat met Antoon Kuijpers (VZVZ Zorgcommunicatie), Thea van Oosterhout (CM.com Identity Provider), Piet Mallekoote (Directeur Betaalvereniging Nederland en Currence) en VVD-kamerlid Jan Middendorp. Bekijk teaser

Noorwegen speelt een belangrijke rol in het elektrisch rijden: ongeveer 60% van de nieuw verkochte auto’s in Noorwegen zijn elektrisch en de Norwegian EV Association is de grootste EV-organisatie ter wereld met haar 70.000 leden! Vereniging Elektrische Rijders bestuurslid Ellen Hiep was aanwezig bij de Nordic EV Summit in Noorwegen en vertelt wat ze daar geleerd heeft van de internationale zusterorganisaties. Hoe kan e-mobility mensen samenbrengen? Welke ontwikkelingen zijn er? Hoe word je een ANWB voor elektrische rijders?
 

Het team van Bencom (Baas Ben Woldring en o.a. Gaslicht.com & Bellen.com) heeft een blockchain platform gecreëerd waar je kunt bijhouden welke dienst je welke toestemming hebt gegeven. Van permissie geven voor een klassenfoto van je kinderen voor op Facebook tot permissie geven voor toegang tot je bank met PSD2 om een hypotheek af te kunnen sluiten. Ik interview het team van Bencom en laat je een demo zien! Hoe werkt het?

See you next week!

– Vincent Everts