Tijdens Dutch Design Week (DDW, 19 t/m 27 oktober) gaan internationale specialisten, makers, ontwerpers, gebruikers en veranderaars in Eindhoven de uitdaging aan om actuele maatschappelijke vraagstukken nét even anders aan te pakken. Voor ieder van de zes thema’s – Safety, Circular & Biobased Building, Sustainable Design, Health, Mobility en Water – wordt een World Design Embassy (WDE) ingericht die een programma biedt met exposities, presentaties, workshops, lezingen en debatten. Ook organiseert elke ambassade een conferentie, waar het relevante vraagstuk op een andere manier tot op de bodem wordt uitgediept.

Embassies van de toekomst
Van klimaatverandering, ondermijning en mobiliteit tot circulariteit, gezondheidszorg en water: het zijn thema’s die een groeiende wereldbevolking voor dilemma’s plaatst. Welke toekomst gaan we tegemoet? En welke toekomst willen we eigenlijk? Hoe ontwerpen we die toekomst? Het antwoord op deze vragen wordt uitgediept door World Design Embassies (WDE). Tijdens Dutch Design Week (19 t/m 27 oktober) in Eindhoven komt WDE tot een hoogtepunt. Bezoekers en professionals zijn welkom om de exposities te bekijken en actief mee te doen met het programma.

Embassy of Safety
Hoe kunnen ontwerpers een bijdrage leveren aan actuele veiligheidsvraagstukken? In deze ambassade focussen we ons op onderzoek en experiment. We onderzoeken vanuit verschillende perspectieven relevante antwoorden op de brede vraag: ‘Is veiligheid een recht?’ 
Locatie: Strijp S,  Ketelhuisplein
Partners: VNG, Aanjaagteam Ondermijning, politie en DDF  

Embassy of Circular & Biobased Building
Maatschappelijke uitdagingen van nu: hoe kunnen we de komende jaren zorgen dat iedereen in Nederland kan wonen? En hoe zorgen we dat binnen deze bouwopgaven ook de klimaatdoelstellingen behaald worden door efficiënt energiegebruik, klimaatbestendig en biobased en uitstootvriendelijk ontwerpen en bouwen?
Locatie: Strijp S, Ketelhuisplein
Partners: Provincie Noord-Brabant, Studio Marco Vermeulen, Company New Heroes en DDF   

Embassy of Sustainable Design
Hoe kunnen we zorgen voor impact, als bedrijfsleven, als ontwerpers, als consumenten? Deze ambassade benadrukt de urgentie van de transitie naar een duurzame economie en manier van leven, en laat zien wat je er nu concreet aan kunt doen.
Locatie: Strijp S & T, Innovation Powerhouse, Gloeilampenplantsoen, Yksi Expo
Partners: DeMeeuw, Gielissen Interiors | Exhibitions | Events, IKEA Nederland, Renewi, NS, TU Delft, Hogeschool van Amsterdam, ArtEZ, TU/e, Design Academy Eindhoven, Wageningen University & Research, DSM-Niaga, ECOR, FrieslandCampina, Interface, KPMG, CIRCO, Provincie Noord-Brabant, Firm of the Future, VanBerlo, Yksi Expo en DDF  

Embassy of Health
Een integrale aanpak vanuit nieuwe samenwerkingsvormen. Ontwerptalenten, zorgprofessionals, commerciële partijen en overheden gaan in op de centrale vraag: wat als er geen ziekenhuizen ‘van nu’ meer zijn? Waar vindt de zorg dan plaats en hoe? Wat betekent dit voor de zorgomgeving? En wat is de rol van ontwerpers om de gezondheid in de toekomst vorm te geven? 
Locatie: Strijp S, Klokgebouw
Partners: U CREATE, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Philips, Máxima Medisch Centrum, Waag en DDF  

Embassy of Mobility
Mobiliteit als middel, niet als doel. Stel de mens centraal, maak niet opnieuw de fouten van de jaren ’30, toen steden werden ontwikkeld voor auto’s in plaats van voor mensen. 
Locatie: Strijp S, Achter Radio Royaal
Partners: VNG, NS, Rijkswaterstaat, Gemeente Eindhoven, Park Strijp Beheer, Six Fingers en DDF  

Embassy of Water
Een creatieve Waterhub voor kennisdeling, inspiratie en het versnellen van innovatie. Onderzoek naar mogelijkheden van een zelfvoorzienende, circulaire waterketen. 
Locatie: Campina terrein, het Lab
Partners: Waterschap De Dommel, Provincie Noord-Brabant, Gemeente Eindhoven, vanderPolloffice, Brabant Water, BPD en DDF

World Design Embassies 
World Design Embassies is een programma van Dutch Design Foundation (DDF), dat samen met partners nadenkt over maatschappelijke uitdagingen en de rol van design in het ontwikkelen van nieuwe vergezichten en concrete oplossingsrichtingen. WDE is op verschillende locaties te bezoeken tijdens Dutch Design Week 2019, van 19 t/m 27 oktober in Eindhoven. Na twee succesvolle edities manifesteert World Design Embassies (WDE) zich dit jaar voor de derde keer op Dutch Design Week. Samen met partners en ontwerpers onderzoekt WDE complexe, maatschappelijke vraagstukken.