Op dit moment maak ik met EV-reizen een trip door China van Hong Kong naar Shenzhen tot Beijing en doe ik verslag met video’s (die er nog aankomen). Alvast een impressie van onze week! Bij aankomst in Hong Kong wordt onze temperatuur gemeten & zien we de belachelijk dure prijzen (vastgoed van $20K-$50k per m²). Bij de grens over naar Shenzen word je in het Nederlands aangesproken! We bezoeken daar het grootste laadplein met 637 snelladers & waar 5000 auto’s per dag worden opgeladen! Ook bezoeken we BYD waar we zien hoe elektrische auto’s gebouwd worden! Er komt nog meer aan dus abonneer je op mijn kanaal!
 

Speed Run door Shenzhen World’s Biggest Electronics Market! | EV REIS CHINA 10 nieuwe gadgets

Shenzhen is een giga tech-stad met 25 miljoen inwoners die in 35 jaar uit de grond is gestampt. Één van de bekende plekken is ‘s werelds grootste hardware markt Huaqiangbei, waar je van alles kunt kopen: van telefoons, tot beeldschermen, camera’s en onderdelen van computers. Alles kan terplekke gemaakt worden. We hadden niet veel tijd, maar ik kon niet wachten om alvast even een kijkje te nemen. Bekijk mijn speed run op dag 1!
 

Did we have the best Dutch Blockchain winter ever? | ABN AMRO CIO Edwin van Bommel

At the Blockchain Innovation Conference, ABN AMRO CIO Edwin van Bommel gave a talk on how ABN AMRO tries to reinvent the customer experience with their blockchain solutions. How does that fit in the banking for better context? Edwin also mentions the blockchain winter, which was probably one of the best we had. Why? From ‘bugs’ getting killed to investors being more focused..

Delivering consumer happiness through post-sale services! | Servify at DIA Amsterdam

Servify is an Indian startup that makes it easy for a customer to interact with a brand regarding the post-sale lifecycle journey of a product. This can comprise a regular in-warranty service request to reporting damage to a device and booking a repair. At DIA Amsterdam, I talk with founder & CEO Sreevathsa Prabhakar who tells me more & gives me a demo! Would you use this?
 

See you next week!

– Vincent Everts