Lightyear zet een ongekende prestatie op het gebied van design neer; de ruime 5-persoons EV Lightyear One kent een extreem laag energieverbruik. Volgens Lightyear is deze prestatie alleen mogelijk door de auto opnieuw te ontwerpen met een volledig nieuwe visie. Het bedrijf wil elektrische mobiliteit schaalbaar maken door voertuigen te ontwerpen, welke onafhankelijk van het energienet kunnen rijden.

Eerste prototype

In 2,5 jaar tijd heeft het high-tech bedrijf Lightyear haar eerste prototype ontwikkeld: Lightyear One. Deze ontwikkeling is een nalatenschap van de viervoudig wereldkampioen van de ‘World Solar Challenge’. Slechts een aantal maanden na de onthulling van het prototype is het gelukt om een wereldrecord op aerodynamica in de wacht te slepen. Het is voor Lightyear van cruciaal belang om het energieverbruik van Lightyear One zo laag mogelijk te houden. Het bedrijf dankt zijn wereldtitels aan het vermogen om het energieverbruik van hun ontwikkelde zonne-auto’s uiterst nauwkeurig te voorspellen.

Wereld record

Het wereldrecord is gehaald na meerdere tests in een windtunnel. Het engineering team achter de Lightyear One heeft de simulaties kunnen valideren en een luchtweerstandscoëfficiënt van onder de 0.20 is behaald. Dit betekent een nieuw wereldrecord. Het exacte getal zal publiekelijk bekend gemaakt worden nadat de auto volledig is doorontwikkeld. Gebaseerd op deze resultaten, zal Lightyear One de meest aerodynamische productieauto op de markt worden.

Ultra laag energie verbruik

Door middel van de testen heeft Lightyear kunnen bevestigen dat het gelukt is om een ultra energie-efficiënte auto te ontwerpen. Een lage luchtweerstandscoëfficiënt is namelijk cruciaal om een laag energieverbruik te realiseren. En dat terwijl de Lightyear One ontworpen is om 5 personen te vervoeren en net zoveel bagage mee te kunnen nemen als in een SUV. Om dit te realiseren is het volgens Lightyear CEO, Lex Hoefsloot, erg belangrijk om los van bestaande ideeën te kunnen ontwerpen. “Het is enkel en alleen mogelijk omdat we de auto zoals we hem kennen compleet herontwerpen. We focussen hierbij op de twee belangrijkste aspecten voor elektrische autos: een hoge actieradius en snelle oplaadtijden. Als je die twee als uitgangspunt neemt komt je bij Lightyear uit”.

Lightyear: De toekomst van elektrische voertuigen is net-onafhankelijk

De visie van Lightyear is vooruitstrevend; het bedrijf streeft ernaar om elektrisch rijden op grote schaal toegankelijk te maken; met een netonafhankelijke auto, een zonne-auto. Voor Lightyear betekent net-onafhankelijk, ook conventioneel onafhankelijk. Door deze commitment onderscheidt Lightyear zich ten opzichte van huidige EV producenten welke acceleratie, topsnelheid en grote accu’s als belangrijke aspecten in hun ontwerp meenemen.

http://bit.ly/2NkyD2q