Threats and opportunities for journalism in the digital age | Cyril Pereira #I4ADA

Cyril Pereira is a Hong Kong based media consultant and data journalist. We reflect on the past and future of journalism in the digital age. What are the problems with algorithms & mobile phones nowadays? We talk about the trends, threats and opportunities. How does he apply data-driven journalism? Is news still alive and kicking in Hong Kong?

“Het internet & TCP/IP was 50 jaar geleden een schitterend ongeluk” | Kees Neggers, ex-directeur SURFnet

Kees Neggers is een sleutelfiguur geweest in het groot maken van het internet in Nederland vanuit o.a. SURFnet. Bij I4ADA praat ik met Kees over de problemen die we vandaag de dag hebben in het digitaal tijdperk. Hoe is het internet en TCP/IP tot stand gekomen? Wat begon als tussenoplossing is uitgegroeid tot standaard. Kees vertelt hoe dat allemaal is gegaan en waarom we nu problemen hebben! Meer over de 50e verjaardag van TCP/IP is te vinden in dit NRC Artikel!

Hulshoff Verhuizingen: Elektrisch zelfvoorzienend pand & elektrische verhuiswagens!

Hulshoff heeft een nieuw zelfvoorzienend elektrisch pand van bijna 9.000m², met 3.100 zonnepanelen, batterijenopslag van 600 kWh en E-trucks! Ik praat met directeur Gerry Hulshoff, wiens vader en opa het bedrijf in 1935 hebben opgericht. Waarom kiezen ze voor elektrische verhuiswagens? Ze zijn vaak wel twee keer zo duur als normale vrachtwagens. Hoe rendabel zijn ze? Gerry vertelt over zijn innovatie en waarom iedereen dit zal moeten gaan omarmen!

Holland Pavilion: Wie gaat mee? Programma? Dutch Party? VIP Tours? Keynotes?  | MWC Barcelona 2020

Het Mobile World Congress Barcelona komt er weer aan in februari 2020 en het Holland Pavilion zal weer aanwezig zijn! Wat zal er deze editie gebeuren? Ik praat met chef d’équipe Karel Helsen die vertelt wat de mogelijkheden zijn voor bedrijven en overheden om mee te doen met dit topproject. Zo is er de beroemde Dutch party, VIP tour, stands, persevenementen en ook dit jaar een mogelijkheid om een keynote te geven. Kijk mee!
 

See you next week!

Vincent Everts