Vorige week verspreidden verschillende mediakanalen de plannen van Lightyear in de richting van een betaalbaarder model van haar zon-aangedreven auto. Het bedrijf bevestigt dat deze gedurfde stap is gezet om de impact van Lightyear op schone mobiliteit sneller te realiseren. Lightyear zal zich richten op de ontwikkeling van technologie, terwijl strategische partnerschappen worden opgezet om zo de productie van haar auto’s aanzienlijk op te kunnen schalen.

Focus op technologieontwikkeling
Lightyear blijft toegewijd aan haar missie om schone mobiliteit toegankelijk te maken voor iedereen, overal. Het bedrijf gaat een goedkoper model op de markt brengen. Om dit te bereiken, zal Lightyear zich richten op de ontwikkeling van haar kerntechnologie. Als gevolg van deze beslissing zal de productie van de zonne-auto’s worden uitbesteed. Dit is mogelijk door het aangaan van strategische partnerschappen.

Door haar kerntechnologie op te schalen, verwacht Lightyear klaar te zijn om rond 2023 de productie van meer dan 100.000 auto’s per jaar te starten. De verwachte verkoopprijs zou dan aangescherpt kunnen worden tot 50.000 euro voor deze toekomstige modellen. Dit ambitieuze doel is in lijn met de missie van Lightyear: het is een bedrijf dat is opgericht om een ​​positieve impact te genereren door middel van technologische innovatie.

We zijn ervan overtuigd dat dit de weg is om onze ontwikkeling te versnellen, onze beoogde impact waar te maken en onze verantwoordelijkheid te nemen: schone mobiliteit voor iedereen, overal.” – Lex Hoefsloot, CEO van Lightyear. 

Mijlpaal in 2021: Exclusieve serie van 946 auto’s
Lightyear zal zijn kerntechnologieën integreren in Lightyear One, ’s werelds eerste zonneauto voor lange afstanden. Lightyear blijft zich inzetten voor de productie in 2021, met een exclusieve serie van 946 voertuigen. Dit exclusieve serie vertegenwoordigt de fractie van een lichtjaar, en het platform om de volwassenheid van de innovatieve technologie van Lightyear op commerciële schaal te demonstreren.

De ontwikkeling van een Lightyear One ‘platform demonstrator’
In 2020 zal Lightyear vooral gericht zijn op de ontwikkeling van haar kern innovatie-technologieën, die van Lightyear One een ultra-efficiënte zonneauto maken. Deze focus is nodig om ervoor te zorgen dat deze innovatieve technologieën juist ontwikkeld zijn; klaar om toegepast te worden op de eerste rijdende series van Lightyear One.

Zo’n sprong in efficiëntie is alleen mogelijk door terug te gaan naar een blanco vel papier en aan onze kerntechnologieën te werken. We ontwikkelen een revolutionair product en willen ons concept valideren in 2020. Dan zullen onze kerntechnologieën juist ontwikkeld en geïntegreerd zijn in een nieuw prototype van Lightyear One, die we willen presenteren als ‘demonstrator’ van onze innovatie.” – Arjo van der Ham, CTO van Lightyear

Lightyear zit momenteel midden in een nieuwe investeringsronde om zich voor te bereiden op de exclusieve serieproductie. Het technologieplatform en de exclusieve serie zullen dan als basis dienen om de investering te faciliteren die nodig is voor de opschaling in 2023.

https://lightyear.one/