I interviewed the Minister of Foreign Trade and Information Technology of Estonia, Kaimar Karu. Estonia is number 1 in e-government, but after 20 years, it’s time for an upgrade. Moreover, Minister Karu told how Estonia applies blockchain, and he showed the relationship between ICT and Trade in Estonia. Last but not least, he talked about the latest trends of Estonia around elections and his plans for the next three years. How is Estonia number 1 in e-government and what can we learn from this progressive country? 

An electric Harley-Davidson? And other homemade E-Bikes? | FullyCharged

At FullyCharged Event in Austin, Texas, I saw an electric Harley-Davidson and I rode it! It accelerates like a rocket and it has great features, like the range which is more than 100 miles. For $30,000 you can stand in the line to buy the EV Harley-Davidson, but unfortunately, it is already sold out for the coming five years. People are really excited about this “new-generation” of Harley-Davidson. There are just 1600 electric Harley-Davidsons produced in the US and just a few hundred in the rest of the world! But there are people who make an E-Bike by themselves, like Robert Powell. He has an amazing story! Are there other people who also create an E-Bike by themselves?

Jurriaan Meyer is Coronavluchteling uit Azië. Wat is er gaande in China en wat zijn de (economische) gevolgen? 

China is geteisterd door het Coronavirus en het land heeft gigantische problemen! Ik interview Jurriaan Meyer over de drastische maatregelen die China neemt om de verspreiding van de virus te temperen. Mensen zijn onder andere verplicht om minstens 14 dagen binnen te blijven en dienen elke dag een update te geven over hun gezondheid. Bovendien is China heel lastig te bereiken en de stad Wuhan is al helemaal afgesloten van de buitenwereld. In het ergste geval kunnen in totaal 650 miljoen(!) Chinezen geïnfecteerd raken door het gevaarlijke virus. Wat zijn de gevolgen voor de economie in China? Is de Chinese regering nog betrouwbaar? Wat zijn de maatregelen van andere landen? Hoe lang gaat de pandemie nog duren? En moeten wij in Nederland ook zorgen maken om het Coronavirus?
 

Wat is allemaal aan de hand met blockchain wereld in Nederland? Een must watch video!

 Wat is er in hemelsnaam aan de hand met blockchain in Nederland? Ik spreek met met Marloes Pomp van Dutch Blockchain Coalition over hoe blockchain zich ontwikkeld heeft in ons kikkerlandje. Het heeft zich ontwikkeld op allerlei vlakken, zoals de financiële-, logistieke- en handelswereld. Een mooi voorbeeld is het “employee wallet” waarbij er verificatie gefaciliteerd wordt van werkervaring en diploma’s van werknemers als zij naar een andere werkgever gaan. Wat zijn nog meer interessante projecten van blockchain? Vinden er meer samenwerkingen plaats tussen bedrijven en landen? Zijn er verschillen en overeenkomsten tussen blockchain, AI en Big Data projecten? En in welke fase van het leven van blockchain zitten we nu? Ik kan je al verklappen dat het einde van het beginfase benaderd is… 
 

Wat doen engineering studenten nog meer dan studeren? 

Wat leren engineering studenten allemaal tijdens hun studie? Ik ben bij het Hogeschool van Amsterdam en ik bekijk hoe tweedejaars studenten bezig zijn met “real-life” projecten die te maken hebben met mobiliteit, logistiek en elektrische en autonome voertuigen. Een van de projecten is het EVA project, een elektische en autonome voertuig in ontwikkeling. Bij dit project is vrijwel alles gemaakt door studenten! Hoe passen studenten de geleerde theorie van school toe in de praktijk? Is theorie überhaupt wel belangrijk voor technische studenten? Is er veel belang voor stakeholders bij zulke projecten? En zijn er prijzen te vallen?
 

See you next week!

Vincent Everts