Het is zover; de eerste What if Lab nieuwsbrief is een feit! Het is er één waarin we samen met jullie terug- en vooruitblikken. Wat heeft 2022 ons gebracht? En wat staat er te gebeuren in 2023?   

Wat is What if Lab?

What if Lab is een platform waar vanuit de samenwerking tussen ontwerpers en opdrachtgevers (bedrijfsleven, overheden en instituten) wordt geactiveerd en gefaciliteerd. Een platform dat inzet op creatieve denkkracht voor de vormgeving van onze gezamenlijke toekomst. What if Lab biedt een duidelijk raamwerk om te ontdekken hoe ontwerpers en ontwerpmethodiek (langdurig) organisaties kunnen ondersteunen in het ontwikkelen en onderzoeken van oplossingen voor complexe vraagstukken.

De zelfvoorzienende stad in vijf jaar

Welke rol speelt duurzaamheid in de stad van de toekomst? Hoe zien nieuwe leefomgevingen eruit? Wat voor nieuwe diensten en typen gebouwen kunnen we verwachten? Wat zal het systeem voor energie, mobiliteit, voedsel, schoon water, natuur, materialen en wonen zijn? In mei 2022 riepen we in samenwerking met Sweco ontwerpers op om een grensverleggende toepassing te ontwerpen voor de zelfvoorzienende stad in vijf jaar. Floris Schoonderbeek ging hiermee aan de slag op het gebied van voedsel, Bram de Vos op het gebied van Energie en Tjeerd Veenhoven op het gebied van Water. Deze concepten hebben ze tijdens Dutch Design Week 2022 (DDW22) gepresenteerd. Benieuwd naar de concepten? Lees hier meer!

Een gloednieuwe website

De oplettende kijker had het al gespot: de website is in een nieuw jasje gestoken. Naast nieuwe looks, is er op de achtergrond ook hard gewerkt aan een What if Lab dashboard. Dé plek waar vanuit alle toekomstige labs gemakkelijk te volgen zullen zijn voor deelnemende ontwerpers, opdrachtgevers en lab managers. Hiermee maken we het gehele proces van inschrijving tot aan oplevering een stuk makkelijker en overzichtelijker voor iedereen. Wil jij in de toekomst deelnemen aan een lab als ontwerper of lab manager? Maak dan alvast een account aan en blijf op de hoogte van alle nieuwe labs!  

What if… je een eigen lab wil starten?

Bij What if Lab brengen we ontwerpstudio’s en organisaties samen. We verbinden de expertise, netwerken en middelen die nodig zijn om tot verandering te komen. Heeft jouw organisatie een complex vraagstuk en is er behoefte aan nieuwe perspectieven en inzichten? Neem dan contact met ons op via info@whatiflab.nl.

https://whatiflab.nl/

Advertentie